Book safe & secure No booking fee Free advice / 5 - reviews

Surfen en Remote Werken: Ontdek de Beste Bestemmingen voor Digital Nomads

Array

Geen onderdeel van een categorie

Surfen en Remote Werken: Ontdek de Beste Bestemmingen voor Digital Nomads


Vandaag de dag begint flexibel werken begint steeds meer de norm te worden. De tijd dat iedereen van 9 – 17 incheckt op een kantoorgebouw begint steeds verder achter ons te raken. Veel mensen werken tegenwoordig freelance, en zijn zodoende niet gebonden aan een bepaalde locatie om te werken. Daarnaast richten meer en meer bedrijven zich op een flexibele manier in, waarbij de werknemers verschillende mogelijkheden hebben om remote te werken.

De opkomst van het flexibele werken zorgt er plots voor dat het mogelijk wordt om werk en wonen op een geheel andere manier in te richten. De mogelijkheden tot digitaal vergaderen hebben er tevens toe geleid dat mensen kunnen uitkiezen waar ze (tijdelijk) wonen, én dat mensen bijvoorbeeld een paar werken op een bepaalde plek door kunnen brengen zonder dat zij vakantiedagen kwijt zijn.

Zo is het uitstekend mogelijk dat je tegenwoordig je verblijfplaats aanpast aan een of meerdere interesses. Een van de activiteiten die heel erg goed te combineren is met remote werken is surfen. Hoe heerlijk is het om overdag lekker te knallen achter het bureau, om na het werk te knallen op de golven?

In dit artikel beschrijven wij een aantal van de beste en populairste bestemmingen waar remote werken gecombineerd kan worden met surfen.

1. Zilverkust, Portugal

De Zilverkust is een regio tussen Lissabon en Portugal in, waar zich een aantal van de beste en populairste surfpots van Portugal bevinden, zoals Ericeira, Peniche, Baleal en Santa Cruz. Deze surfspots hebben allemaal een compleet verschillend karakter, en vanwege het milde klimaat kun je hier het gehele jaar uitstekend uit de voeten. Naast surfen kun je hier tevens goed kitesurfen, en vind je een aantal hele mooie steden en plaatsen zoals Óbidos, Caldas da Rainha en Torres Vedras.

Op zoek naar een uitstekende accommodatie aan de Zilverkust? Check dan het Selina Surf Hostel in Peniche.

2. Lissabon, Portugal

Ben je op zoek naar een bruisende stad op korte afstand van enkele uitstekende surfspots? Dan is Lissabon, de hoofdstad van Portugal, een geweldige keuze voor jou! Deze eeuwenoude stad is gebouwd op 7 heuvels, en kenmerkt zich door een groot aantal historische straten en pleintjes. Lissabon kent daarnaast een uitstekende keuken en een fantastisch uitgaansleven, wat ervoor zorgt dat jij je geen moment hoeft te vervelen in deze fantastische stad. Surfen doe je aan de nabijgelegen Costa da Caparica ten zuiden van Portugal, een van Europa’s beste surfspots voor surfers van alle niveau’s.

Op zoek naar accommodatie in de regio Lissabon? Gota Dagua Surf Camp is een heel gezellige surflodge aan de Costa da Caparica. Surf Cascais is een fantastisch surfhuis in Cascais, net boven Lissabon.

3. Bali, Indonesië

Het Indonesische eiland Bali is al jarenlang een zeer populaire bestemming onder surfers. De tropische vibes, het uitgaansleven, het heerlijke eten de fantastische golven hebben ervoor gezorgd dat Bali hoog op de bucket list staat van (nieuwe) surfers. In trendy surfplaatsen als Canggu en Uluwatu zijn er de laatste jaren meer en meer surf-gerelateerde accommodaties bijgekomen. Bali is ook al een aantal jaren flink in trek onder digital nomads, en je vindt dan ook een groeiend aantal fantastische co-working spaces op dit fantastische eiland.

Op zoek naar een fantastische surfaccommodatie op Bali? Dreamsea Surf Camp op Bali is een trendy surfhotel in Uluwatu.

4. Kaapstad, Zuid-Afrika

Het veelzijdige Kaapstad is al jarenlang een van de populairste reisbestemmingen van Afrika. Het fantastische klimaat, de kleurrijke bevolking, de prachtige natuur, de mooie stranden en het bruisende uitgaansleven zorgen ervoor dat jaarlijks vele mensen de weg naar Kaapstad weten te vinden. Kaapstad kent tevens een enorm voordeel voor mensen die remote werken, omdat er bijna geen tijdsverschil is, terwijl de seizoenen tegengesteld zijn aan die van ons. Dit betekent dat je tijdens de Nederlandse winter kunt werken in tropische temperaturen, terwijl je vrijwel hetzelfde dagritme hebt als collega’s en partners in Nederland of Europa.

Vanwege de ligging aan de Atlantische Oceaan biedt Kaapstad fantastische surfcondities, met een groot aantal verschillende stranden. Het populairste surfstrand is waarschijnlijk Muizenberg, een beach break met fantastische mogelijkheden voor beginnende en intermediate surfers.

Hoe lijkt het jou om een tijdje in Kaapstad te wonen, en dit te combineren met surfen? En heb je altijd al eens je Engels willen verbeteren? Check dan Engels leren + Surfen in Kaapstad!

5. Byron Bay, Australië

Het in het oosten van Australië gelegen Byron Bay is ook zo’n bestemming dat zeer hoog staat op de lijstjes van vele surfers wereldwijd. Dit plaatsje was vroeger een hippie-dorpje dat door haar fantastische golven is uitgegroeid tot een zeer populaire surfbestemming. Byron Bay staat bekend als een van de beste point breaks ter wereld en kent een fantastische creatieve vibe, met vele hippe cafés, restaurants en surfshops. Ook staat Byron Bay bekend om haar haar live music scene. Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan het nabijgelegen hippieplaatsje Nimbin, wat niet kan ontbreken tijdens jouw verblijf in Byron Bay.

Tot slot

Flexibel werken begint meer en meer de norm te worden. Tegenwoordig werken meer en meer mensen freelance, en ook veel bedrijven bieden meer mogelijkheden tot werken op afstand. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is om te verblijven op een locatie waar werk en een hobby kunt combineren. De combinatie tussen surfen en remote werken is een groeiende niche, waar meer en meer mogelijkheden toe ontstaan. Zo vind je steeds meer co-working en co-living opties op surfspots waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten om samen te werken en surfen.

Hans van Mourik

Mijn naam is Hans en mijn passies voor reizen, outdoors en ondernemen hebben geleid tot de oprichting van SurfaWhile. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de reisbranche heb ik een zeer brede kennis over de surfreis-wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *