Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies / 5 - reviews
4.9/ 5 - 83 reviews

Homepage / Surf + taalreizen / Spaans Leren + Surfen / Spaans en surfen in Cadiz

Spaans en surfen in Cadiz

Wat is inbegrepen in deze reis?

Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's, incl. beginners
Gem. 20-30 jaar oud. Min. 17
Gemiddeld 6-8 studenten per klas

Appartement, gastgezin of residentie
Reis per trein of bus naar Cádiz
cursus begint iedere maandag
Deze taalschool is geaccrediteerd

Gallery

Hoogtepunten

 • Uitstekend klimaat: Cadiz bevindt zich in het zuidwesten van Spanje, in de beroemde regio Andalusië. Deze regio kent een geweldig klimaat, met bijna het gehele jaar een heerlijke temperatuur.
 • Gezellig en levende stad: De stad wordt gezien als de oudste stad van Europa en heeft daarmee een zeer lange historie. Hierdoor is de binnenstad zeer fraai, waardoor het oude centrum enorm gezellig is. Je kunt heerlijk dwalen door de smalle straatjes en de gezellige pleintjes.
 • Veel opties voor uitstapjes: Cadiz ligt aan de westkust van Andalusië. De stad is omgeven door prachtige natuur met eindeloze stranden. Het is geweldig om de omgeving van Cadiz te ontdekken, met de leuke (kite-)surfstadjes Tarifa, Conil de la Frontera en El Palmar op korte afstand.

Video Experience

Een bericht van jouw host

Jesus, Animation Manager

Cádiz is een geweldige stad om Spaans te leren en we nodigen jou dan ook uit om dat te komen doen. Ontdek trouwens wat heel Andalusië jou te bieden heeft, want dat is echt van alles.
Kom lekker Spaans leren, surfen en genieten van het leven in onze mooie stad. Met een klein centrum leer je de stad echt goed kennen, waar je trouwens nooit verveeld zult raken. Dat is een ding wat zeker is.

Over Spaans en surfen in Cadiz

Hieronder lees je alle benodigde informatie over deze surf + taalreis naar Cadiz, Spanje. Wij besteden veel zorg aan het up-to-date houden van deze informatie. Tijdens het boekingspoces zal duidelijk worden wat je precies boekt.

Over Cadiz, Spanje

 • Cadíz: Cadíz bevindt zich in het zuiden van Spanje, niet ver van Portugal. De stad is gelegen in de populaire regio Andalusië, een streek die bekend staat om haar heerlijke klimaat, gastronomie, gastvrijheid en betaalbare leven. Dit is een plek waar je het hele jaar terecht kunt, zelfs in januari kan het er nog boven de 20 graden zijn. Cadíz is een tad met een enorm rijk verleden, het wordt zelfs gezien als de oudste stad van Europa!
 • Andalusië: naast dat Cadíz zelf een hele leuke stad is om in rond te lopen, de architectuur te bewonderen of het nachtleven te ontdekken, is er in de buurt ook heel veel te doen. De stad heeft een ideale ligging, met goede verbindingen naar steden als Sevilla, Malaga, Tarifa of zelfs Portugal. Je zult je in Cadíz dan ook geen moment vervelen.

Over de Taalschool

 • De Taalschool: de taalschool heeft al jarenlang ervaring met het geven van Spaanse lessen in verschillende disciplines. Zo wordt er veel aandacht besteed aan spreken, maar ook luisteren, schrijven, grammatica en lezen zullen terugkomen in de lessen. De school heeft het IALC keurmerk, naast nog een aantal andere keurmerken.
 • Het gebouw: ruim een jaar geleden is de school een nieuw gebouw in getrokken, waarmee het momenteel de modernste klaslokalen kan aanbieden. Veel licht in een ruimtelijke omgeving inspireert de leerlingen ten zeerste.

Over de Taallessen

 • Spaanse lessen: de Spaanse vinden meestal ’s ochtends plaats, waar je 20 lesuren (van 50 minuten) per week volgt. Hier zal de focus vooral liggen op spreken, lezen, schrijven en grammatica. Op een leuke manier wordt er veel interactie gebruikt om iedereen te betrekken bij de lessen. De taalschool in Cádiz is geaccrediteerd door IALC (International Association of Language Centres) en is het onderdeel van International House. Tevens heeft het de accreditatie van Instituto Cervantes
 • Spaans + surf: bij het Spaans + surf programma volg je, naast de 20 lesuren Spaans per week, 2 surflessen per week. De surflessen zijn 90 minuten per keer en vinden meestal ’s middags plaats. De lessen worden gegeven door een gerenommeerde surfschool in Cadíz. Je kunt ook kiezen voor de 4 lessen per week, voor de echte fanatiekelingen.
 • Taalniveau: de lessen zijn voor studenten van alle taalniveaus mogelijk. Van tevoren (behalve als je een absolute beginner bent) wordt jouw niveau getoetst om je in de juiste klas in te delen.
 • Data:
  • Absolute beginners: Beginners kunnen in 2022 starten op: 03 jan. 31 jan. 01 mrt. 14 mrt. 04 apr. 18 apr. 03 mei. 16 mei. 30 mei. 13 jun. 27 jun. 04 jul. 18 jul. 01 aug. 16 aug. 05 sep. 19 sep. 03 okt. 17 okt. 07 nov. 28 nov.
  • Vakantie data: op deze dagen is de school gesloten. Waar mogelijk worden lessen ingehaald en er worden meestal leuke alternatieven (een activiteit) voor de studenten georganiseerd. 01 jan. 06 jan. 28 feb. 14 & 15 apr. 02 mei. 15 aug. 07 okt. 12 okt. 01 nov. 06 & 08 dec.
 • Dakterras: de school heeft een heerlijk dakterras waar jij de pauzes kunt doorbrengen. Heel soms wordt hier ook les gegeven – hoe lekker is dat.

Over de studenten

 • De studenten: je zult jouw Spaans verbeteren in een zeer internationale omgeving. Zo leer je niet alleen veel over Spanje, maar zal je tijdens jouw verblijf ook veel leren over de landen en culturen van jouw medestudenten.

Over de Surflessen

 • Surflessen: per week zul je 2 x 90 minuten surfles krijgen. De surfschool ligt niet ver van de school en is makkelijk per bus te bereiken. De surflessen worden verzorgd door een zeer gerenommeerde surfschool in Cadíz. Deze lessen zijn optioneel. We raden wel aan om alleen surfles te boeken in de wintermaanden (november tot april) en anders even te checken met ons hoe de golven eruit gaan zien voor de periode die jij in gedachten hebt.
 • Intensieve surflessen: wil jij écht progressie boeken op je surfboard, dan is het tevens mogelijk om 2 extra surflessen per week te boeken. Je volgt dan in totaal 4 surflessen per week.
 • Materiaal: indien je buiten de lessen om ook zou willen surfen is dat uiteraard goed mogelijk. Je kunt bij de surfschool materiaal huren of anders wellicht een surfboard kopen (dit kan vaak ook tweedehands).

Over de Surfcondities

De condities: in Cádiz zijn de golven iets minder vanzelfsprekend dan in bijv. San Sebastian. Met name in de zomer maanden (juni – augustus) zijn de golven in Cádiz meestal erg laag (als ze er al zijn). Buiten deze maanden om (vanaf september tot aan mei) kan het goed voorkomen dat er gewoon gesurft kan worden. Ter plekke wordt aangekeken op welke dagen jij het beste de surflessen kunt volgen.

 • De surflessen worden gegeven op verschillende niveaus. De surfinstructeurs zullen er voor zorgen dat jij les krijg op jouw niveau, ook als je nog nooit gesurft heb zal je dit snel leren.

Accommodatie

 • Residentie: steeds meer studenten kiezen voor een verblijf in de La Oca residentie, gelegen in het centrum van de stad Cádiz. Dit historische gebouw is uitgerust van alles wat jij tijdens jouw periode in de stad nodig hebt, incl. een privé badkamer en een gedeelde keuken. Tevens is er een patio en een terras (met mooi uitzicht) wat gebruikt kan worden door iedereen die in de residentie verblijft. Tevens is er WiFi, A/C en zijn er wasmachines.
 • Gedeeld appartement: deze appartementen deel je met medestudenten of met Spanjaarden, dit kan per locatie verschillen. Je krijgt de beschikking over je eigen kamer en tevens worden beddengoed en handdoeken geleverd. De appartementen zijn gelegen in verschillende gebieden van Cádiz. Zo goed als alle bezienswaardigheden etc. zijn in principe op loopafstand, evenals de taalschool (max 20 minuten).
  Tip: reis je samen? Deel dan een kamer in een gedeeld appartement (1 groot of 2 losse bedden), dat kan erg voordelig zijn.
 • Gastgezin: dit is de ideale manier om nog sneller jouw Spaans te verbeteren. Je verblijft in een appartement waar ook een familie woont (dit kan met of zonder kinderen zijn). Deze mensen hebben al ervaring met het wonen met studenten die de Spaanse taal leren, zij zullen jou alleen maar proberen te helpen. In de gastgezinnen is (meestal) wifi aanwezig. Verder krijgt je een eigen kamer terwijl je de badkamer zult delen. Het ontbijt is inclusief en het is mogelijk om de half board optie te kiezen, waar je nóg een maaltijd per dag krijgt, meestal de lunch (€ 40,- toeslag per week). Hier kan het zijn dat je met een andere student van de taalschool ook komt te wonen. Ook deze appartementen liggen niet verder dan 20 minuten lopen vanaf de school.

Wat is er te doen?

 • El Conil, El Palmar en Tarifa (Costa de la Luz): de kuststrook van de provincie van Cadíz is een prachtige kust waarbij bruisende surf- en kitesurfspots elkaar afwisselen. Tarifa is waarschijnlijk de beroemdste kitesurfspot van Europa, en El Palmar is de surfhoofdstad van Zuid-Spanje.
 • Citytrips: Cádiz is een prachtige uitvalsbasis waar vandaan je de hele regio van Andalusië kunt ontdekken. Zo zijn Sevilla, Malaga, Ronda en Jerez gemakkelijk te bereiken vanuit Cádiz.
 • Overige activiteiten: gedurende de week worden er vanuit de taalschool veel activiteiten georganiseerd. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan flamenco dansen, kookworkshops, een bezoek aan archeologische sites en nog veel meer. Je hoeft je dus geen moment te vervelen!

Locatie

De locatie van de taalschool vind je op onderstaand kaartje. Hieronder vind je de beste maniere(n) om er te komen.

Adres

CLIC International House Cádiz

Calle Acacias

25, 2ª Planta

11007 Cádiz

Spain

How to get there?

Transfer:

 • Indien je op zondag aankomt (tussen 12 juni en 14 aug.) in Malaga kun je met de transfer mee naar Cadíz (€ 75,-). Deze gaat een aantal keer op zondag tussen 10:30 en 19:30
 • Ook is het mogelijk om opgehaald te worden vanaf de vliegvelden van Malaga (€ 250,- per rit), Sevilla (€ 160,- per rit) en Jerez (€ 65,- per rit) met een privé transfer. De meeste studenten kiezen echter voor het Openbaar Vervoer (zie hieronder)

Openbaar vervoer:

Bij alle onderstaande opties raden wij aan om dit van tevoren al te boeken.

 • Vanaf Sevilla Airport; de voordeligste optie is om een shuttle bus te nemen naar het centrum van Sevilla (€ 5,-). Vanaf het treinstation Sevilla Santa Justa is er een directe trein richting Cádiz. Deze gaan overwegend in de ochtend
 • Vanaf Sevilla kun je een bus pakken (vanaf station El Prado de San Sebastian) naar Cádiz. Deze bussen gaan tussen 07:00 en 22:00 en de reis duurt zo’n 2 uur.
 • Vanaf Malaga Airport: neem de trein naar het treinstation waar ook de bussen gaan (Maria Zambrano). Er gaan directe bussen (duur: 4 uur) en die vertrekken om 07:30, 13:30, 15:30 en 20:00. De kosten zijn ongeveer € 25,-. Tevens is het mogelijk om vanaf Malaga een directe bus (die gaan bijna elk uur) naar Sevilla te boeken en vanaf daar alsnog naar Cádiz te reizen.

Praktische informatie

 • Aankomst: je komt aan in Cadiz op een zondag en na jouw laatste schooldag vertrek je weer op zaterdag.
 • Wifi: in de school is er wifi aanwezig. In de (meeste) gastgezinnen is er wifi maar in de meeste gedeelde appartementen niet.
 • Check in: vindt plaats op zondag, tijd is afhankelijk van de aankomst tijd en wordt nader bepaald.
 • Check out: vindt plaats op zaterdag, je dient uit te checken voor 12.00.

Basic paklijst

In de welkomstinformatie ontvang je meer informatie over 'wat in te pakken'. Voorlopig willen we jou op de hoogte brengen van de belangrijkste zaken:
 • Identiteitsbewijs
 • Verzekeringspas / geprint bewijs
 • Zonnebrand (waterafstotend)
 • Zwembroek / Bikini en een badlaken & handdoek
 • Warme kleding
 • Een pinpas/credit card en wat cash geld (€)
 • Telefoonoplader en powerbank
 • Eten voor tijdens jouw reis naar de bestemming

Prijslijst

Hieronder tref je de prijslijst voor Spaans en surfen in Cadiz. Wij doen ons uiterste best om deze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden, maar de daadwerkelijke prijzen kunnen afwijken van onderstaande tabel. Vul het boekingsformulier in voor een gratis en vrijblijvend prijsoverzicht voor de door jou gewenste surf + taalreis.
Taal:
Type acco.:
Jouw kamer:
Spaans (20)
Appartement
Privé
Spaans (20)
Appartement
Gedeeld
Spaans (20)
Gastgezin
Privé
Spaans (20)
Residentie
Privé
1 week € 350,- € 315,- € 365,- € 395,-
2 weken € 700,- € 630,- € 730,- € 790,-
3 weken € 1.035,- € 930,- € 1.080,- € 1.170,-
4 weken € 1.370,- € 1.230,- € 1.430,- € 1.550,-
5 weken € 1.705,- € 1.530,- € 1.780,- € 1.930,-
6 weken € 2.040,- € 1.830,- € 1.780,- € 2.310,-
7 weken € 2.375,- € 2.130,- € 2.480,- € 2.690,-
8 weken € 2.680,- € 2.400,- € 2.800,- € 3.040,-
Extra week € 315,- € 280,- € 330,- € 360,-
2 surfsessies per week € 80,- € 80,- € 80,- € 80,-
4 surfsessies per week € 150,- € 150,- € 150,- € 150,-
Boeken (ter plekke te betalen) € 25,- € 25,- € 25,- € 25,-
Toeslag zomer accommodatie (12-06 11-09) € 20,- € 20,- € 20,- € 40,-
4.9/ 5 - 83 reviews

Reviews

Spaans en surfen in Cadiz is beoordeeld met een 4.9 /5, gebaseerd op reviews. Hieronder vind je maximaal 5 reviews:

5/ 5

Liz Starr

I had a great experience at CLIC in Cádiz. Everyone was extremely friendly and helpful and the teachers I had were excellent. My Spanish has really improved as a result of my

2 week course. I would definitely take another course with CLIC. In addition Cádiz is a wonderful small city that is easy to navigate and has the BEST climate in summer in Spain! Not too hot!

Open volledige review(s)
5/ 5

Shirley May

I am super happy I started my Spanish adventure here! The teachers and other employees are very kind and are willing to help you with everything. The classes are very professi

nal, I enjoyed it a lot! I loved the pauses on the rooftop terrace with other students too. CLIC also offers many cultural activities, which are very fun! It's an amazing way to get to know the other students and the city. CLIC arranged an amazing family for me where I lived with for a month. This is an experience I will never forget. Next to my Dutch family, I also have a Spanish family from now on (L). Thanks CLIC for the amazing time and hasta pronto!

Open volledige review(s)
5/ 5

WMP

I did a one week course here in January as a beginner with very little Spanish. The staff were excellent and very friendly. In the evening they also organised great cultural a

d fun activities. I learned a lot, met lots of people and it was a great experience. I would highly recommend this school. And Cadiz is also amazing. Thanks for everything. Paul McC

Open volledige review(s)
5/ 5

ann garmeson

I loved my 2 weeks at CLIC in Cádiz. The teaching was excellent and the lessons were delivered in a very relaxed style. The classes were small and plenty of conversation wa

encouraged which, importantly, was corrected carefully as we spoke. I really improved my Spanish and also enjoyed the varied extra-curricular activities immensely. I would strongly recommend this experience to anyone who is keen to improve their Spanish.

Open volledige review(s)
5/ 5

michael brennan

The personnel within the school make a huge difference. This was a return visit for me and to encounter some of the pleasant faces that I had met before (Alba and Jesus ) and

o discover that that were still there was a huge plus . My teachers of course were excellent. And the Fact That Alejandro was able to take the time to remember and address the students on a first name basis suggests a lot about the intimate nature of the school. Cadiz itself is fantastic. A city of tiny ancient beautiful narrow streets and fabulous beaches . The perfect location . Finally the residencia La oca where i had some great fun nights was “ the icing on the cake.” Thanks for everything. Michael Brennan. Sent from my iPad

Open volledige review(s)

Waarom boek je via SurfaWhile?

Boek veilig via SurfaWhile

 • Jouw boeking verloopt veilig, vertrouwd en gemakkelijk
 • Via SurfaWhile betaal je geen boekings- of reserveringskosten
 • Wij helpen jou aan de surftrip die écht bij jou past

Goed om te weten

Leg je plekje vast door 30% van de totale reissom te betalen. Het openstaande bedrag wordt 6 weken voor aankomst in rekening gebracht.

SurfaWhile Garantie: SurfaWhile garandeert jou dat jij je geld terug krijgt indien ten tijde van jouw surfvakantie de situatie ter plekke niet veilig genoeg is om jouw geboekte vakantie uit te voeren. Meer info over onze COVID-19 policy.

Vrijblijvende aanvraag

Heb jij interesse in deze reis? Vul het het formulier hiernaast gratis en vrijblijvend in om een prijsopgave te ontvangen.

Vrijblijvende aanvraag

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

...

Over de partner

Deze compleet verzorgde surf + taalreis vindt plaats bij Clic International House in Cadiz, Spanje.

Bernhard, de eigenaar van de taalschool in Cádiz is een van de leukste partners die wij hebben. Altijd vrolijk en geïnteresseerd, en zo is zijn team in Cádiz ook. Echt een van onze leukste en professioneelste partners.

Zij gingen jou voor

Vergelijkbare Surf + Taalreizen

SurfaWhile garantie
Regio Montañita, Ecuador, 4.7 / 5 - 23 reviews

Spaans en surfen in Ecuador

Gem. 18-32 jaar oud. (Min. 16)
Meest geschikt: Hele jaar
Alle taalniveaus, alle surfniveaus
Cabañas of gastgezin
Airport pick-up of reis per OV
SurfaWhile garantie
Regio Canarische Eilanden, Spanje, 4.9 / 5 - 210 reviews

Spaans en surfen op Tenerife

Gem. 18-29 jaar oud. (Min. 16)
Meest geschikt: Hele jaar
Alle taalniveaus & alle surfniveaus
Gedeeld appartement of gastgezin
Reis per OV of airport pick-up
SurfaWhile garantie
Tamarindo, Costa Rica, 4.2 / 5 - 39 reviews

Spaans en surfen in Tamarindo

Gem. 19-31 jaar oud. (Min. 17)
Meest geschikt: Hele jaar
Alle taalniveaus & alle surfniveaus
Appartementen of gastgezin
Airport pick-up of bus beschikbaar
SurfaWhile garantie
Regio Puerto Escondido, Mexico, 4.4 / 5 - 123 reviews

Spaans en surfen in Mexico

Gem. 20-33 jaar oud. (Min. 18)
Meest geschikt: Hele jaar
Alle taalniveaus & alle surfniveaus
Appartement of gastgezin
Reis gemakkelijk naar de school
SurfaWhile garantie
Regio Baskenland, Spanje, 4.8 / 5 - 124 reviews

Spaans en surfen in San Sebastian

Gem. 18-25 jaar oud. (Min. 17)
Meest geschikt: Apr - Okt
Alle taalniveaus & alle surfniveaus
Gedeeld appartement of gastgezin
Zowel OV als airport pick-up

De Kleine Lettertjes

Algemene voorwaarden Op deze boeking zijn onze boekingsvoorwaarden van toepassing.
Annuleringen Zie onze algemene voorwaarden voor het annuleringsbeleid.
Wijziging van boeking Zie onze algemene voorwaarden voor het wijzigingsbeleid.
Travel Operator Deze surfvakantie wordt uitgevoerd door SurfaWhile in samenwerking met Clic International House.
Minimumleeftijd De minimumleeftijd om in deze accommodatie te verblijven is 17 jaar oud. Deelnemers jonger dan 18 jaar ontvangen een formulier welke door een ouder of verzorger ondertekend dient te worden.
Type accommodatie Tijdens het boekingsproces kun je het gewenste accommodatietype selecteren.
Exclusief Tijdens het boekingsproces kun je de inbegrepen onderdelen van de reis selecteren.
Reisdocumenten De reisdocumenten voor deze surfvakantie worden bij tijds opgestuurd per email. Indien informatie over visa relevant is, verwijzen we je graag door naar deze pagina.
Voorkeuren Als je dit achteraf doorgeeft, kunnen wij jouw voorkeur(en) niet garanderen.
Toeristenbelasting Eventueel touristenbelasting dient op locatie betaald te worden.
Locatie en accommodatie Locatie: deze surfvakantie vindt plaats in in .
Duur van de vakantie Tijdens het boekingsproces kun je het gewenste aantal nachten selecteren.
Verzekering Open deze pagina voor informatie over een reisverzekering en een annuleringsverzekering.
Garantiefonds Wij zijn aangesloten bij het GGTO Garantiefonds (nummer: 1395). Per persoon zijn wij verplicht een eenmalige bijdrage van € 7,50 te vragen.
Disclaimer Elke dag besteden we grote zorg en aandacht om de informatie over deze vakantie up-to-date te houden. Toch kan het voorkomen dat faciliteiten, openingstijden en / of eventuele kosten wijzigen.