Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies / 5 - reviews
3.8/ 5 - 21 reviews

Homepage / Surf + taalreizen / Frans leren + surfen / Frans en surfen in Biarritz

Frans en surfen in Biarritz

Wat is inbegrepen in deze reis?

Geschikt voor alle taalniveau's
Geschikt voor alle surfniveau's
Gem. 19-29 jaar oud. Min. 17
Gemiddeld 10 studenten per klas

Gastgezin
Busvervoer of OV
cursus begint iedere maandag
Deze taalschool is geaccrediteerd

Gallery

Hoogtepunten

 • Legendarische surfspot: Biarritz wordt gezien als de geboortegrond van het surfen in continentaal Europa. Sinds de jaren 50/60 is surfen naar de rest van de Franse, Spaanse en Portugese kust verspreid. Surfen in Biarritz betekent dus surfen op een legendarische surfspot.
 • Uitstekende taalschool: De taalschool waar je de Franse lessen zult volgen is van meer dan uitstekende kwaliteit. Deze taalschool beschikt over meerdere officiële accreditaties en heeft zelfs een aantal prestigieuze awards in de wacht gesleept.
 • Biarritz is een veelzijdig stadje: Biarritz is een bijzonder en veelzijdig stadje. Het was in de jaren 50/60 een chique badplaats, wat nog steeds te zien is aan de mooie architectuur die je in Biarritz treft. Sinds het surfen haar intrede heeft gemaakt, heeft surfen een grote invloed gehad op Biarritz. Jaarlijks trekken er vele jonge reizigers naar Biarritz vanwege haar prachtige stranden, uitstekende golven, heerlijke keuken en bruisende uitgaansleven.

Video Experience

Een bericht van jouw host

School Manager, Guillaume

Kom jij naar Biarritz om jouw Frans te verbeteren, te surfen en te genieten van het heerlijke leven hier? Bij ons in Zuid-Frankrijk weet men echt waar het om draait in het leven: genieten. Dit zie je zeker ook terug bij ons op school, op loopafstand van het strand.
De minimum leeftijd is 17 maar er komen hier veel studenten van 20 tot 30 jaar met verschillende nationaliteiten. De meesten komen alleen en zijn uit op contact. Verblijf in een gastgezin voor de ultieme Franse ervaring. Ook hebben we een apart zomerprogramma voor de leeftijdsgroep 14 - 17 (neem contact op voor de mogelijkheden)

Over Frans en surfen in Biarritz

Hieronder lees je alle benodigde informatie over deze surf + taalreis naar Biarritz, Frankrijk. Wij besteden veel zorg aan het up-to-date houden van deze informatie. Tijdens het boekingspoces zal duidelijk worden wat je precies boekt.

Over Biarritz, Frankrijk

 • Biarritz: Biarritz heeft veel te bieden; een fantastische keuken, uitstekende uitgaansmogelijkheden en een prachtige omgeving. De taalschool bevindt zich vlakbij het beroemde strand van Biarritz: één van de populairste surfspots van Europa. Andere fantastische spots als Hossegor en Hendaye liggen om de hoek. Daarnaast is Biarritz een erg veilig stadje met een prettig klimaat.
 • Zuid-Frankrijk: de Atlantische kust van Frankrijk is een van de meest populaire surfbestemmingen onder surfers vanuit alle hoeken van de wereld. In feite is de hele zuidwestkust van Frankrijk een groot strand, met honderden kilometers aan surfspots. De kwaliteit van het leven is er in het algemeen erg hoog.

Over de Taalschool

 • Over de taalschool: de taalschool in Biarritz is een middelgrote taalschool, gevestigd in een prachtig Baskisch schoolgebouw. Tijdens jouw verblijf op de taalschool wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd, waardoor op een hele leuke manier kennis wordt gemaakt met de Franse cultuur en met jouw medestudenten.
 • Accreditaties & awards: deze taalschool is al enkele keren uitgeroepen tijdens de Study Travel Awards als beste Franse taalschool wereldwijd. De school is tevens geaccrediteerd door IALC, Label Qualité FLE en Campus France.

Over de Taallessen

 • Franse lessen: onze partnerschool biedt Franse lessen aan op ieder niveau. De focus van de lessen ligt op de vier “sleutelvaardigheden”: spreken, luisteren, lezen en schrijven. Je krijgt les in groepen van maximaal 9 en in het hoogseizoen 12 studenten. Je kunt je eigen duur en intensiteit van de cursus bepalen. Je kunt 20 of 26 lesuur Frans per week volgen. In totaal volg je 12 lessen algemeen Frans, vallen 4 lessen onder een Academisch Project, zijn 2 lessen gericht op Mentoring (persoonlijke begeleiding) en zul je ook 2 lessen bezig zijn met ‘Meet de Locals’
 • Frans + Surf: Biarritz is de uitgelezen plek om Frans leren en surfen te combineren. De cursus Frans + surfen in Biarritz bestaat uit 5 dagen per week 4 uur Franse les in de ochtend.  ’s Middags volg je dan 1.5 uur surfles van een professionele surfinstructeur. Ook daarbuiten is er nog voldoende tijd voor leuke dingen. Het surfen is alleen te combineren met 20 lesuren Frans per week
 • Schoolvakanties: 01 jan. 18 apr. 26 mei. 06 jun. 14 jul. 15 aug. 01 nov. 11 nov. 19 – 30 dec.  (op deze dagen krijg je € 40,- korting)
 • Taaltest: vóór aankomst zul je – per email – een online taaltest ontvangen om zo goed mogelijk jouw niveau te kunnen bepalen
 • Startdata absolute beginners 2022: 17 jan. 21 feb. 28 mrt. 25 apr. 16 mei. 20 jun. 11 jul. 08 aug. 12 sep. 10 okt. 07 nov.

Over de studenten

 • De studenten: je zult Frans leren in een echt internationale omgeving. Zo leer je niet alleen veel over de Franse taal en over Frankrijk, maar zal je tijdens jouw verblijf ook veel leren over de landen en culturen van jouw medestudenten. De meeste studenten zijn tussen de 20 en de 30 jaar oud, met ook altijd studenten die jonger of ouder zijn.

Over de Surflessen

 • Surfles: bij het Frans en Surf pakket zijn 5 surflessen per week inbegrepen, van 1,5 uur per keer. De surflessen worden gegeven door gecertificeerde en louter gepassioneerde surfinstructeurs. Dit is optioneel en is goed te combineren met 20 Franse lessen per week (lastiger met het Franse pakket van 26 lesuren per week).
 • Surfmateriaal: buiten de surflessen om zal je een surfboard kunnen huren, maar het is ook mogelijk om een (tweedehands) board aan te schaffen. Zowel in de school als daarbuiten zullen er voldoende mogelijkheden zijn om aan een surfplank te geraken.

Over de Surfcondities

 • De surflessen worden gegeven op verschillende niveaus. De surfinstructeurs zullen er voor zorgen dat jij les krijg op jouw niveau, ook als je nog nooit gesurft heb zal je dit snel leren.
 • Ben jij een ervaren surfer zit je hier helemaal op je plek. Zowel in Biarritz als daaromheen zijn er tal van surf spots.
 • Ook over Biarritz hebben we een mooie surfspot-guide geschreven.

Accommodatie

 • Gastgezin: een gastfamilie is een unieke interculturele ervaring. Het is ook de beste methode om na schooltijd nog veel Frans te spreken. Een gastfamilie is een unieke kans om te leren van elkaars verschillende achtergronden. De gastfamilies zijn zorgvuldig geselecteerd op gastvriendelijkheid en behulpzaamheid en wonen op relatief kleine afstand van de taalschool. Je krijgt een eigen kamer (indien julie met z’n 2’en komen kun je een kamer delen) en er is een kans dat er meerdere studenten in het gastgezin zitten. Het gastgezin helpt jou ook graag om de bus te pakken richting de taalschool, dit is erg gemakkelijk.
 • Gedeelde accommodatie: helaas is dit concept in Biarritz erg lastig te verkrijgen, omdat het zeer aan de prijs is. Je zou kunnen kijken via de website die de school aanraadt aan de studenten voor studenten accommodatie in Biarritz, waar uiteraard een flinke korting zou gelden op de prijzen in het onderstaande overzicht.

Wat is er te doen?

 • Culinair: de keuken van Biarritz is beroemd. In het relatief kleine stadje vind je tal van restaurants en cafés, waar je heerlijk kunt eten en drinken. Biarritz staat hier echt bekend om.
 • Uitgaan: Biarritz is een van de populairste badplaatsen aan de Franse zuidwestkust. Vanwege de vele jongeren die hier komen, is er een bruisend uitgaansleven ontstaan.
 • Winkelen: Rue de Port-Vieux en Rue Mazagran zijn de belangrijkste winkelstraten. In juli en augustus is een deel ervan voetgangersgebied en dan zijn de winkels er tot 12.00 uur ’s nachts geopend. Nog iets dieper de stad in liggen Les Halles met iedere dag van 7 tot 13.30 uur een levendige markt.
 • City-trip: vanuit Biarritz kun je gemakkelijk andere steden bereiken, zoals San Sebastian, Bordeaux of Bayonne. Wist je dat Bayonne een geweldig zomerfeest heeft?

Locatie

De locatie van de taalschool vind je op onderstaand kaartje. Hieronder vind je de beste maniere(n) om er te komen.

Adres

School France Language Biarritz

21 Avenue de la République

64200 Biarritz

France

How to get there?

 • Vliegtuig: Biarritz beschikt over een vliegveld. Tevens is het mogelijk om op de nabijgelegen vliegvelden van Bordeaux of San Sebastian te vliegen. Je kunt vanaf daar eenvoudig met het openbaar vervoer richting Biarritz reizen.
 • Bus: er zijn meerdere busbedrijven waarmee je naar Biarritz kunt reizen.
 • Trein: tot slot is het tevens mogelijk om met de trein naar Biarritz te reizen.
 • Eigen vervoer: je kunt zeker naar Biarritz komen per auto al is het wel aan te raden om je vooraf in te lezen over de parkeermogelijkheden. De straten van Biarritz zijn daarvoor niet de goedkoopste optie.

Praktische informatie

 • Aankomst: idealiter kom je aan op zondag, maar de school is zeer flexibel met studenten die arriveren op andere dagen. Dus aankomst op donderdag, vrijdag of zaterdag is zeker ook mogelijk, waar je dan op maandag met de Franse lessen zult starten.
 • Visum: voor Nederlandse en Belgische studenten is geen visum nodig.
 • Valuta: in Frankrijk betaalt men met de Euro.
 • Pinnen en creditcard: in Biarritz vind je ruim voldoende pinautomaten waar je kunt pinnen met een wereldpas (maestro) of met creditcard (Mastercard of Visa).
 • Wifi: in de taalschool is wifi aanwezig.
 • Check in: deze vindt plaats op zondag, vanaf 18:00
 • Check out: dit gebeurt op zaterdag, je dient uit te checken voor 12.00.
 • Indien jouw ideale reisdata afhangen van bovenstaande is er vaak een hoop mogelijk. Een of twee nachten langer verblijven (of eerder aankomen) is meestal geen probleem.

Basic paklijst

In de welkomstinformatie ontvang je meer informatie over 'wat in te pakken'. Voorlopig willen we jou op de hoogte brengen van de belangrijkste zaken:
 • Zonnebrand
 • Zwembroek / Bikini
 • Badlaken & handdoek
 • Warme kleding
 • Wat cash geld kan altijd handig zijn

Prijslijst

Hieronder tref je de prijslijst voor Frans en surfen in Biarritz. Wij doen ons uiterste best om deze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden, maar de daadwerkelijke prijzen kunnen afwijken van onderstaande tabel. Vul het boekingsformulier in voor een gratis en vrijblijvend prijsoverzicht voor de door jou gewenste surf + taalreis.
Taal:
Type acco.:
Jouw kamer:
Frans (20)
Gastgezin
Privé
Frans (26)
Gastgezin
Privé
1 week € 745,- € 815,-
2 weken € 1.330,- € 1.470,-
3 weken € 1.915,- € 2.125,-
4 weken € 2500,- € 2.780,-
5 weken € 3.085,- € 3.435,-
6 weken € 3.670,- € 4.090,-
7 weken € 4.255,- € 4.745,-
8 weken € 4.840,- € 5.400,-
Extra week € 585,- € 655,-
Surflessen (5x) € 200,- € 200,-
Extra maaltijd € 70,- € 30,-
Hoogseizoen toeslag € 30,- € 70,-
3.8/ 5 - 21 reviews

Reviews

Frans en surfen in Biarritz is beoordeeld met een 3.8 /5, gebaseerd op reviews. Hieronder vind je maximaal 5 reviews:

5/ 5

Rob M.

Learnt more in 2 weeks than a year living in Geneva! Classes very engaging and teachers were lovely and very helpful.

Open volledige review(s)
5/ 5

Yvonne Urzì

Didn't do the certification, but had a great experience at the school. Nice location 5 mins away from the Cote bes Basques surf beach. The teacher (Alexandra) was great! I can

recommend.

Open volledige review(s)
1/ 5

Salsera Siempre

More than 10 months since I did the exam with this school and have still don't receive my certificate. I contacted them several times and did not even get a response to my ema

ls. I therefore contacted France Education International and they advised me that the certificate has already been sent to the school! Awful communication. I'm really disappointed and would not recommend this school.

Open volledige review(s)
1/ 5

angel bayon

Do not send you children to this place !!!!! - Host family was far from city center even after paying extra. No free transport was offered after asking - Skate was stolen insi

e premises of Surf academy, but they refuse any responsibility after requesting. - French classes were not done in the Academy but other place much worse. - Surf academy was very far from French academy and no free transport was offered.

Open volledige review(s)
1/ 5

Íñigo Gómez-Jordana

Spent two weeks and in both of them we where 14 or more at class. Given the price of the course its quite disappointing to be so many at class which makes learning harder and

mainly less efficient.

Open volledige review(s)

Waarom boek je via SurfaWhile?

Boek veilig via SurfaWhile

 • Jouw boeking verloopt veilig, vertrouwd en gemakkelijk
 • Via SurfaWhile betaal je geen boekings- of reserveringskosten
 • Wij helpen jou aan de surftrip die écht bij jou past

Goed om te weten

Leg je plekje vast door 30% van de totale reissom te betalen. Het openstaande bedrag wordt 6 weken voor aankomst in rekening gebracht.

SurfaWhile Garantie: SurfaWhile garandeert jou dat jij je geld terug krijgt indien ten tijde van jouw surfvakantie de situatie ter plekke niet veilig genoeg is om jouw geboekte vakantie uit te voeren. Meer info over onze COVID-19 policy.

Vrijblijvende aanvraag

Heb jij interesse in deze reis? Vul het het formulier hiernaast gratis en vrijblijvend in om een prijsopgave te ontvangen.

Vrijblijvende aanvraag

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

...

Over de partner

Deze compleet verzorgde surf + taalreis vindt plaats bij France Langue Biarritz in Biarritz, Frankrijk.

France Langue is een gerenommeerd taalinstituut met een aantal vestigingen, waaronder Biarritz. Ze hebben een aantal keurmerken en werken met een zeer professioneel team, waar dat de persoonlijke aandacht aan de studenten niet in de weg staat.

Zij gingen jou voor

Vergelijkbare Surf + Taalreizen

SurfaWhile garantie
Regio Montañita, Ecuador, 4.7 / 5 - 23 reviews

Spaans en surfen in Ecuador

Gem. 18-32 jaar oud. (Min. 16)
Meest geschikt: Hele jaar
Alle taalniveaus, alle surfniveaus
Cabañas of gastgezin
Airport pick-up of reis per OV
SurfaWhile garantie
Regio Canarische Eilanden, Spanje, 4.9 / 5 - 210 reviews

Spaans en surfen op Tenerife

Gem. 18-29 jaar oud. (Min. 16)
Meest geschikt: Hele jaar
Alle taalniveaus & alle surfniveaus
Gedeeld appartement of gastgezin
Reis per OV of airport pick-up
SurfaWhile garantie
Regio Lissabon, Portugal, 4.7 / 5 - 182 reviews

Portugees en surfen in Lissabon

Gem. 20-35 jaar oud. (Min. 17)
Meest geschikt: Mrt - Nov
Alle taalniveaus & alle surfniveaus
Appartement of gastgezin
Reis gemakkelijk naar Lissabon
SurfaWhile garantie
Tamarindo, Costa Rica, 4.2 / 5 - 39 reviews

Spaans en surfen in Tamarindo

Gem. 19-31 jaar oud. (Min. 17)
Meest geschikt: Hele jaar
Alle taalniveaus & alle surfniveaus
Appartementen of gastgezin
Airport pick-up of bus beschikbaar
SurfaWhile garantie
Regio Andalusië, Spanje, 4.9 / 5 - 84 reviews

Spaans en surfen in Cadiz

Gem. 20-30 jaar oud. (Min. 17)
Meest geschikt: Sep - Apr
Alle taalniveaus, beginnende surfers
Appartement, gastgezin of residentie
Reis per trein of bus naar Cádiz
SurfaWhile garantie
Regio Puerto Escondido, Mexico, 4.4 / 5 - 123 reviews

Spaans en surfen in Mexico

Gem. 20-33 jaar oud. (Min. 18)
Meest geschikt: Hele jaar
Alle taalniveaus & alle surfniveaus
Appartement of gastgezin
Reis gemakkelijk naar de school

De Kleine Lettertjes

Algemene voorwaarden Op deze boeking zijn onze boekingsvoorwaarden van toepassing.
Annuleringen Zie onze algemene voorwaarden voor het annuleringsbeleid.
Wijziging van boeking Zie onze algemene voorwaarden voor het wijzigingsbeleid.
Travel Operator Deze surfvakantie wordt uitgevoerd door SurfaWhile in samenwerking met France Langue Biarritz.
Minimumleeftijd De minimumleeftijd om in deze accommodatie te verblijven is 17 jaar oud. Deelnemers jonger dan 18 jaar ontvangen een formulier welke door een ouder of verzorger ondertekend dient te worden.
Type accommodatie Tijdens het boekingsproces kun je het gewenste accommodatietype selecteren.
Exclusief Tijdens het boekingsproces kun je de inbegrepen onderdelen van de reis selecteren.
Reisdocumenten De reisdocumenten voor deze surfvakantie worden bij tijds opgestuurd per email. Indien informatie over visa relevant is, verwijzen we je graag door naar deze pagina.
Voorkeuren Als je dit achteraf doorgeeft, kunnen wij jouw voorkeur(en) niet garanderen.
Toeristenbelasting Eventueel touristenbelasting dient op locatie betaald te worden.
Locatie en accommodatie Locatie: deze surfvakantie vindt plaats in in .
Duur van de vakantie Tijdens het boekingsproces kun je het gewenste aantal nachten selecteren.
Verzekering Open deze pagina voor informatie over een reisverzekering en een annuleringsverzekering.
Garantiefonds Wij zijn aangesloten bij het GGTO Garantiefonds (nummer: 1395). Per persoon zijn wij verplicht een eenmalige bijdrage van € 7,50 te vragen.
Disclaimer Elke dag besteden we grote zorg en aandacht om de informatie over deze vakantie up-to-date te houden. Toch kan het voorkomen dat faciliteiten, openingstijden en / of eventuele kosten wijzigen.