Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies / 5 - reviews

SurfaWhile Schoolgroepen

Boek de Surfvakantie die bij jouw groep past!

/ 5 - reviews

Homepage / Groepsreizen / Schoolgroepen

Schoolgroepen

Bij SurfaWhile zijn jullie aan het goede adres voor een surftrip voor schoolgroepen met een educatief karakter. Graag vertellen we jullie meer over de interactieve activiteiten, leuke accommodaties en verschillende maaltijd-opties op onze verschillende accommodaties. Graag komen we in contact voor een vrijblijvende offerte voor jullie groepsreis surfen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Groepsgrootte flexibel (15 - 200+)
Accommodaties voor verschillende budgetten
Surfles optioneel
Surfmateriaal inbegrepen

Extra activiteiten
Citytrips
Frankrijk, Spanje of Portugal
Duurzame elementen

Video Experience

Over Schoolgroepen

Bestemmingen

De meeste schoolgroepen blijven binnen Europa bij het maken van een surftrip. Frankrijk, Spanje en Portugal zijn het meest populair. Dit heeft vaak te maken met de tijd van het jaar, de wensen van de schoolgroep en de beschikbaarheid van de accommodatie en het vervoer. Het busvervoer is het meest

Er ook tal van andere opties mogelijk, zoals Engeland of Ierland, of landen buiten Europa. Denk hierbij aan Marokko, Zuid-Afrika, Ecuador of Bali en eigenlijk ook alle andere surfspots die deze aardbol te bieden heeft.

Accommodaties

Er zijn normaliter 2 opties qua verblijf: een surfkamp of een surf house

Surfkamp: bij jullie surfreis voor schoolgroepen kan het verblijf in een surfkamp erg leuk en gezellig zijn. Bovendien is dit vaak qua prijs wat voordeliger dan een surf house. Met name in Frankrijk zijn er veel surfkampen te vinden. Indien jullie erg vroeg of laat in het jaar gaan (maart of oktober), zijn er ook opties dat jullie in bungalows of sheddies verblijven op een camping in Frankrijk. Het is uiteraard ook mogelijk om een surfkamp in Spanje of Portugal te boeken.

Surf House: met name de schoolgroepen die gaan surfen in Spanje of Portugal komen uit op surf huizen. Dit zijn vaak huizen die ruimte bieden voor groepen variërend tussen de 16 en de 150 personen. In sommige gevallen heeft de groep de beschikking over 2 of zelfs 3 huizen, allen dicht bij elkaar gelegen. Vaak bieden deze surf huizen (het grootste-) een aantal gedeelde kamers (met stapel- of losse bedden) en een aantal privé kamers. Die laatste kamers gaan vaak naar de begeleiders van de schoolgroepen, maar dat gaat uiteraard in overleg.

Surfles

Per leerling is het mogelijk om te kiezen voor:

  • Surfles
  • Geen surfles
  • Vrij surfen – dit kan alleen onder bepaalde omstandigheden

Al onze partners zijn gespecialiseerd in het geven van surfles. Meestal wordt dit aangeboden in een pakketvorm, waarbij er bijv. 3 of 5 surflessen binnen een week worden gegeven. Hierbij is uiteraard de vooruitgang van de leerlingen erg belangrijk, iets waar veel partners goed op kunnen toezien.

Het vrij surfen is mogelijk, maar zal niet altijd mogelijk zijn. Veiligheid staat te allen tijde voorop en indien de omstandigheden het niet toelaten, of de leerlingen geen/weinig ervaring heeft met surfen, zal de surf school het vrij surfen ten zeerste afraden.

Educatieve Elementen

Naast het surfen, het plezier en de leuke activiteiten, is er ook altijd een mogelijkheid om een speciale draai te geven aan de groepsreis surfen. Hierbij enkele voorbeelden:

Beach clean-up: surfen gebeurt in het water, aan het strand. Veel accommodaties organiseren (zelfstandig) vaak beach clean-ups, wat een goede (en leuke/gezellige-) manier is om de surfers bewust te maken van hetgeen ze (soms ongewild) op het strand achterlaten. Deze activiteit zorgt voor bonding, bewustwording en de groep doet natuurlijk iets heel erg goeds voor Moeder Natuur.
Surfrider Foundation: deze organisatie, die over de hele wereld zit, zet zich in om onze Oceanen zo schoon mogelijk te houden. Dit doen zij door middel van (met name) voorlichting en de organisatie en facilitatie van  beach clean-ups. Bij surftrips in/rondom Biarritz (Frankrijk), San Sebastian (Noord-Spanje) of Lissabon (Portugal) is het goed mogelijk om deze organisatie te betrekken bij de groepsreis surfen. Hierbij kan er bijv. voorlichting gegeven worden aan de leerlingen, eventueel gevolgd door een beach/forest clean-up.
Universiteit: op bepaalde plekken kunnen leerlingen een universiteit bezoeken. Hierbij wordt de kennis verbreed over de mogelijkheden om te studeren in het buitenland. In sommige gevallen lukt het zelfs om een buitenlandse student te laten vertellen over zijn/haar ervaringen.
Voeding: op het gebied van voeding kan zo’n surftrip ook erg leerzaam zijn. Sommige groepen kiezen ervoor om de leerlingen op een bewuste manier de maaltijden te laten samenstellen, inkopen te doen en het eten ook zelf te koken. Andere voorbeelden zijn een bezoek aan een lokale boer, om zo te zien waar het voedsel vandaan komt.
Eigen ideeën: de opties hierin strekken zich erg ver. Indien jullie hier zelf ideeën over hebben, kijken we hier graag samen naar.

Maaltijden

De maaltijden kunnen helemaal worden afgestemd op jullie wensen. Veel groepen maken gebruik van de aangeboden maaltijden omdat dit veel werk scheelt en het kan worden geboekt tegen een scherp tarief. Wat regelmatig gebeurt is dat groepen bijv. 2 avonden vrij zijn, zodat de leerlingen (tijdens een city trip of na een ‘vrije middag’) zelf wat kunnen scoren.

Meest gebruikelijke:

Dagelijks ontbijt en het zelf klaarmaken van een lunch pakket (voor op het strand of ergens anders). Een aantal (of alle) avonden wordt er dan een maaltijd geserveerd, bij de surf accommodatie of bij een restaurantje in de buurt.

Speciale wensen:

Het is goed mogelijk om zelf een menu samen te stellen. Bij bepaalde eetwensen zullen wij een bepaalde accommodatie aandragen die reeds ervaring heeft met dit type eten. Denk hierbij bijv. aan proteïne-rijke menu’s. Ook is het goed mogelijk om rekening te houden met (de meest voorkomende-) allergiën.

Vervoer

Qua vervoer zijn er drie opties. Voor het vervoer per bus of vliegtuig valt dit zowel via ons als zelfstandig te regelen.

  • Busvervoer: voor de accommodaties in (met name) Frankrijk en Spanje is het mogelijk om busvervoer te regelen. Het vervoer zal plaatsvinden in moderne en comfortabele bussen die al vele jongeren naar hun surfbestemming hebben gebracht over de jaren. Uiteraard komt de bus jullie bij school ophalen.
  • Vliegtuig: indien jullie een voorkeur hebben om te vliegen (voor reizen naar bijv. Spanje of Portugal) is dat mogelijk. In overleg worden de tickets geboekt door jullie zelf of via ons. Het is uiteraard geen probleem om er ook voor te zorgen dat jullie worden opgepikt op het vliegveld en daar ook weer netjes te worden afgezet.
  • Eigen vervoer: indien jullie er zelf voor zouden kiezen om met (eigen) auto’s richting de surftrip te komen, kan dat. Indien dit een groot aantal auto’s zou zijn, kan het handig zijn om dit even te laten weten, i.v.m. het inventariseren voor parkeerplek.

Reviews

/ 5 - reviews

SurfaWhile is beoordeeld met een /5 op Google, gebaseerd op reviews.

Danee, AEGEE Utrecht

"We hebben een ontzettend leuke week gehad dankzij Surfawhile en de geweldige crew van het surfkamp! De communicatie met Surfawhile was snel en duidelijk en er werd op tijd gecommuniceerd over veranderingen, waardoor we goed voorbereid waren op alles. Het surfkamp zelf was geweldig, met leuke crewleden, veel activiteiten en surf- en yogalessen van hoge kwaliteit. Wij komen zeker nog een keer terug!"

UCSA TripCo, Utrecht

Hoewel deze reis vanwege de omstandigheden van dit jaar niet heeft kunnen plaatsvinden, was het werken met surfawhile efficiënt en betaalbaar. Als studentenorganisatie zoeken we naar de beste locaties voor onze universitaire reizen en Olmo heeft ons veel geholpen. Hij was altijd beschikbaar, altijd vriendelijk en vooral erg begripvol met onze situatie. Volgend jaar gaan we weer samenwerken met surfawhile om weer een surftrip te organiseren.

Waarom boek je met SurfaWhile?

Boek direct bij SurfaWhile
Géén verborgen boekingskosten

Nederlandstalige klantenservice
Zekerheid van GGTO en VVKR

Interesse? Neem contact op!

Heb jij interesse in een groepsreis met SurfaWhile? Vul het het formulier hieronder gratis en vrijblijvend in om een prijsopgave te ontvangen.

Vrijblijvende aanvraag