Book safe & secure No booking fee Free advice / 5 - reviews

Geweldig surfen in Loredo & Somo, Spanje

Array

Geen onderdeel van een categorie

Geweldig surfen in Loredo & Somo, Spanje


Noord-Spanje staat bekend als een waar surfparadijs, met wereldklasse golven die surfers van over de hele wereld aantrekken. Een van de pareltjes van deze regio is de baai van Santander, waar het fantastische strand Playa de Somo y Loredo bekendstaat als een van de allerbeste surfspots voor Europa, met name voor beginnende surfers. Met adembenemende uitzichten op de historische stad Santander aan de ene kant en de betoverende landschappen van Loredo aan de andere, is dit gebied niet alleen een walhalla voor surfers, maar ook voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Op zoek naar een surfvakantie in de buurt van Somo & Loredo? Check dan Star Surf Camp Oyambre of Dreamsea Surf Camp Cantabrië.

Surfen in Loredo & Somo

Het gehele strand tussen deze 2 plaatsen is meer dan 10 kilometer lang met in het midden van dit strand de beste golven. Dit komt doordat op dit stuk strand de golven zonder onderbreking aan land komen. De plaatsen Loredo en Somo liggen elk aan een ander uiteinde van het strand, hier worden ook de meeste surflessen gegeven. Over het algemeen zijn de golven daar namelijk een stuk toegangkelijker dan in het midden van het strand. Het maakt eigenlijk niet echt uit wat de condities zijn, je zult altijd een plekje vinden waar de golven aansluiten op jouw surfniveau.

Playa de Somo

Dit strand is ongeveer 2 kilometer lang met uitstekende golven over de gehele lengte. De golven zijn het beste rond mid/laagtij. Wel kan het in de zomermaanden erg druk worden maar dit is aanzienlijk minder buiten de vakanties om. Deze spot heeft de langst durende golf van Spanje waardoor je veel longboarders ziet op deze spot. Als er een swell onderweg is, dan moet je in Playa de Somo zijn waar je A-frame golven van 2 meter of hoger kunt surfen. Buiten de fijne surfcondities om kan je hier ook genieten van een adembenemende zonsondergang in het prachtige landschap.

Playa de Loredo

Vergeleken met Somo is Loredo een rustig en klein surfdorp met een upcoming surfscene. Ook zijn de golven hier altijd wat kleiner en rustiger dan in Somo, wat perfect is voor beginners als de golven in Somo te heftig zijn. Je ziet hier veel surflessen omdat de condities daar het beste zijn om te leren surfen. Er is een swell nodig van minimaal 60 CM om te kunnen surfen. De ideale golfhoogte is tussen 1.5 en 2 meter. Het beste tij om te surfen is hoogtij, je zal dan voornamelijk rechtste golven vinden maar omdat het een beach break is kan je ook af en toe een linker vinden.

Ontdek Santander en de omgeving

Naast de veelzijdige surfspots is het strand van Somo en Loredo vlakbij Santander, een van de grotere steden in Noord-Spanje. Hierdoor is het mogelijk om naast het surfen ook een nieuwe stad te ontdekken, er is namelijk meer dan genoeg te zien en doen in Santander. Daarnaast zijn er ook veel surfshops waar jij alle surfgear die je maar kunt wensen kan kopen. Kom jij liever niet in stad, ook dan is er ook genoeg te doen in Somo of Loredo, waar ook aardig wat surfhouses, hostels en surfcamps zitten. Zo ook het Latas Surf house in Loredo.

Hans van Mourik

Mijn naam is Hans en mijn passies voor reizen, outdoors en ondernemen hebben geleid tot de oprichting van SurfaWhile. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de reisbranche heb ik een zeer brede kennis over de surfreis-wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen onderdeel van een categorie
Het samenspel van surfen en skateboarden
Geen onderdeel van een categorie
De Beste Surfkampen van Spanje in 2024
Geen onderdeel van een categorie
De Beste Surfkampen van Frankrijk in 2024