Book safe & secure No booking fee Free advice / 5 - reviews

Nadine leert Spaans en gaat surfen op Tenerife

Array

Nadine leert Spaans en gaat surfen op TenerifeBegin dit jaar klopte Nadine bij ons aan voor een cursus Spaans leren en surfen op Tenerife. Ze begon met een aantal weken, wat haar erg goed af ging. Ze vond het zo leuk dat ze ook graag Spaans wilde leren in Cádiz – zo gezegd, zo gedaan. De tijd die ze op Tenerife had, was echter zo geweldig dat ze hier, na 4 weken in Cádiz gezeten te hebben, weer terug wilde komen. Na haar tweede periode op Tenerife deelde ze onderstaande stuk met ons.

”Ik vind Tenerife zo leuk dat ik er nu dus gewoon een blog over schrijf voor SurfaWhile Eind februari kwam ik, met alleen een heenvlucht geboekt, aan in Tenerife. Bij SurfaWhile had ik voor vier weken een taalreis in combinatie met surfen geboekt. Inmiddels zijn we drie maanden verder en ik heb er nog steeds niet genoeg van.

De taalschool waar ik naartoe ga zit in Puerto de la Cruz, een stad in het noorden van Tenerife. Elke ochtend heb ik drie uur Spaanse les. De lessen zijn heel interactief en hebben een goede afwisseling. Ondanks dat het een school is, heeft het meer de sfeer van een gezellig buurthuis en zijn de leraren erg open en aardig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er een telefoontas in het lokaal hangt. 

Op de taalschool zitten veel andere mensen van mijn leeftijd, die bijvoorbeeld net als ik een tussenjaar hebben. Na school is er genoeg tijd om met hen leuke dingen te doen. Zo vind ik het bijvoorbeeld erg leuk om met hen plekken buiten Puerto de la Cruz te verkennen. Bijvoorbeeld de Teide, het hoogste punt van Spanje, dat maar een uurtje van mijn appartement vandaan ligt. 

Maar het allerleukste om hier na school te doen vind ik surfen. Zo’n 3x per week heb ik 2 uur surfles bij een surfschool die een kwartiertje van de taalschool af ligt. Behalve dat we in de zee echte golven pakken, doen we ook veel leerzame oefeningen op het strand, waarbij je bijvoorbeeld je balans verbetert. Soms moeten we even wachten op een goede golf, maar het gevoel dat je krijgt als je eenmaal staat is beter dan drugs. Door de tips van de surfcoaches verbeter je snel, en ook al ben ik hier om mijn Spaans te verbeteren, het is fijn dat de coaches ook goed Engels spreken. 
Ik denk dat deze reis de perfecte manier is om tijdens corona toch nog te kunnen reizen. Er is hier een strenge mondkapjesplicht, maar verder is bijna alles open, ook de bars. Bij vertrek uit Nederland moest ik een PCR-test doen, en verder worden we door de school goed op de hoogte gehouden van eventuele veranderingen van maatregelen hier. Op deze manier kunnen op een verantwoordelijke manier toch nog zoveel mogelijk doen.

Kortom, ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze om hier naartoe te komen. Tenerife is een geweldige plek om Spaans te leren in combinatie met surfen en nieuwe ervaringen opdoen. Alleen al de zonsondergangen hier zijn reden genoeg om van dit eiland te houden. 

Adiosss!

Foto’s: Nadine Vaessen

mees

Mees wordt gezien als de Surf Travel Expert van SurfaWhile. Dat is niet voor niks. Zo heeft Mees meerdere zomers als ISA gecertificeerd surfcoach gewerkt, is hij jarenlang crew geweest op verschillende surfcamps en heeft hij de wereld over gereisd om de allerbeste golven te surfen. Met een bak aan ervaringen helpt Mees je graag verder met je zoektocht welke surfvakantie het beste bij jou past!