Book safe & secure No booking fee Free advice / 5 - reviews

Lidwien leert Spaans en surfen in San Sebastian

Array

Lidwien leert Spaans en surfen in San Sebastian


N: 28° 5′ 37.679″ W: 17° 6′ 35.49″

Bijna drie weken geleden stapte ik op het vliegtuig naar Bilbao om door te reizen naar de stad waar ik de hele maand juli Spaans en surfen zou gaan leren: San Sebastián. Toen ik arriveerde in het gedeelde appartement werd ik hartelijk ontvangen door mijn huisgenoten. Ze kwamen uit verschillende landen: Italië, Duitsland, Zwitserland en Nederland.

Spaans leren en surfen in San Sebastian

De dag erna brak meteen mijn eerste schooldag aan. Ik maakte een Spaanstest en kreeg een vaste klas. De Spaans lessen zijn intensief, maar ontzettend leuk en interactief. Iedere ochtend haal ik voordat de eerste les begint een kopje koffie bij Terzi, die om de hoek van de school zit. De koffie hier is muy rico! Na de Spaans lessen heb ik (mas o menos) twee uur de tijd om te lunchen.

Daarna is het tijd om te surfen! De surfschool is vlakbij het strand en ik krijg les in groepjes van maximaal vijf personen. Ik had al een keer eerder gesurft en in de tweede week mocht ik al groene golven gaan pakken. Dit vond ik in het begin best eng (vooral tijdens wipe outs!) maar daarna werd het alleen maar leuker en leuker.

Activiteiten in San Sebastian

Vanuit de school worden iedere dag excursies georganiseerd. Zo ben ik in de eerste week met de boot naar Isla Santa Clara geweest. Daar hebben we een wandeling gemaakt over het eiland. Hier hadden we een fantastisch uitzicht op de baai van San Sebastián. Op het eiland was ook een klein barretje waar je even kon bijkomen van de wandeling. Na de wandeling zijn we nog bij het eiland gaan zwemmen, een echte aanrader!

Nu even over de stad: wat zou ik hier graag langer willen blijven! Er is voor iedereen iets te doen, van surfen en suppen tot kajakken en zelfs golfen. Ook kun je hier heel goed winkelen! Er zijn veel boetiekjes en surfwinkels waar je zeker kan slagen voor een leuke (surf)outfit. In de zomer zijn er bovendien tal van festivals in de stad te vinden.

De ultieme San Sebastián ervaring krijg je echter pas echt als je door de straten van de pintxobarren vertoeft. Pintxos zijn kleine gerechtjes die je aan de bar bestelt met natuurlijk een lekker glaasje Keler (bier) of Txakoli (witte wijn). Mocht je te veel pintxos hebben gegeten, kun je altijd nog naar de haven. Hier heb je genoeg restaurants waar je heerlijke verse vis kunt eten. Een paar keer per week ga ik met mijn huisgenoten en klasgenoten naar het Zurriola strand of naar de berg Urgull om de zonsondergang te bekijken. Het uitzicht verveelt nooit!

De eerste weken zijn omgevlogen en de laatste week zit er helaas al aan te komen. Tja, wat zal ik ervan zeggen? Time flies when you’re having fun!

Zonnige groetjes,

Lidwien

Hans van Mourik

Mijn naam is Hans en mijn passies voor reizen, outdoors en ondernemen hebben geleid tot de oprichting van SurfaWhile. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de reisbranche heb ik een zeer brede kennis over de surfreis-wereld.