Book safe & secure No booking fee Free advice / 5 - reviews

Kristel in Montañita

Array

Kristel in Montañita


S: 1° 50’00″80   W: 80°45’00” 

Last minute idee: Laat ik naar Ecuador gaan om daar te leren surfen! Ik moet toch iets doen met mijn vier weken vakantie, laat ik dan ook maar gewoon 4 weken weggaan. Zo gezegd, zo gedaan… Drie weken voor vertrek alles geboekt via SurfaWhile en toen vertrokken richting Ecuador. De reis verliep prima! Na een reis van bijna 24 uur arriveerde ik rond 23.00 uur lokale tijd in Montañita, gelijk ingecheckt bij Montañita Cabañas en hoogtijd om te gaan slapen!

Het verhaal van Kristel in Montañita

Na een goede nachtrust was het tijd om alles tot me te nemen en het verlijf te ontdekken. Montañita Cabañas is een prima plek om te verblijven! Ik had een privékamer + badkamer, eenvoudig maar schoon. Back to basic en meer heb je ook helemaal niet nodig. Heerlijk om even weg te zijn van alle Nederlandse luxe! Alle kamers zijn gebouwd rondom het zwembad en gezamenlijke ruimte bestaande uit een keuken en een ‘chill-gedeelte’. Toen ik na mijn eerste nacht wakker werd, ben ik dan ook naar de gezamenlijke ruimte gegaan om kennis te maken met mijn medebewoners. Iedereen was super vriendelijk en mij werd gelijk uitgelegd hoe het leven in de Cabañas eraan toegaat en wat er allemaal te beleven valt in Montañita.

Het leukst van reizen vind ik altijd het leren kennen van nieuwe mensen! Zo ook in Montañita. In de  Cabañas verbleven mensen vanuit de hele wereld. Je praat dan ook vooral Engels en op den duur ook een beetje Spaans met elkaar. Iedereen is op reis en vaak alleen of in duo’s, het maken van nieuwe vrienden gaat dan ook vrij gemakkelijk zolang je je hier maar voor openstelt! Ik heb hier dan ook superveel toffe mensen leren kennen! En hoe handig is het dan ook dat er zoiets als Facebook en WhatsApp bestaat zodat ik ze nu ook nog een berichtje kan sturen wanneer ik maar wil 🙂

Het hele van doel van mijn reis naar Ecuador was om te leren surfen, Spaans was voor mij maar een bijzaak. Tijdens mijn eerste lesdag op maandag (die overigens om 7:30 uur begon?!) kwam ik er echter achter dat ik elke dag vier uur Spaans zou hebben en twee uur surfen, change of plans, prima!

Om nog even terug te komen op die eerste lesdag, deze was erg vroeg! En ik maar denken dat ik vakantie had… Normaal begin je om 8.00 uur maar op de eerste lesdag maak je van tevoren een toets zodat de school weet wat jouw niveau is en daarop word je dan in een klas ingedeeld. Mijn kennis van de Spaanse taal was echt nihil, heel wat meer dan toeristisch Spaans kende ik niet dus ik kwam in de absolute beginnersklas.

De klassen bestaan uit maximaal zes studenten. De eerste twee weken zat ik samen met 3 andere dames in de klas. Erg gezellig! We hebben het met zijn vieren superleuk gehad! In mijn eerste lesweek had ik van 8.00 tot 10.00 Spaans, dan pauze, van 13.00 tot 15.00 weer Spaans en aansluitend nog van 15.00 tot 17.00 surfles. Hier keek ik altijd het meest naar uit! Mentaal bezig zijn vind ik prima maar ik ben veel liever fysiek bezig en hou van actie! Het surfen ging me dan ook beter af dan het Spaans. In de tweede week had ik gelijk om 08.00 surfles en dan in de middag Spaans.

De eerste week Spaans bestond vooral uit het werken aan je woordenschat, dit was prima te doen want dit ging gepaard met veel spelletjes wat het leren een stuk leuker maakte! De tweede week begon de ‘ellende’: het vervoegen van de werkwoorden… Hier had ik bij Frans op de middelbare school al een hekel aan en nu, 15 jaar later ook bij Spaans maar hey, het is wel zo handig dat als je Spaans wilt spreken, je ook de werkwoorden kunt vervoegen. Ook in mijn derde en laatste week gingen we door op deze werkwoorden. Ondanks dat de werkwoorden niet mijn meest favoriete onderdeel waren, maakten de docenten veel goed! Het is een jong docententeam en hoewel er gewerkt moet worden, staan ze ook open voor ontspanning. We hebben dan ook erg veel gelachen samen!

Dan door naar het leukste gedeelte, het surfen! Elke dag twee uur in het water doorbrengen, love it! Ik houd van de oceaan en zoals ik al eerder zei, ook van fysiek bezig zijn. Voor mij een ideale combinatie! Elke dag had ik les van Jorge. Jorge is een fantastisch mens! Hij heeft heel veel humor, maar nog belangrijker, ook heel veel geduld! Want ja, dat surfen gaat nu eenmaal niet vanzelf. Het is letterlijk een kwestie van vallen en opstaan. Door het geduld en de tips van Jorge ging het surfen elke dag een beetje beter. Het gevoel dat je ervaart als je voor het eerst op je surfplank staat en de golf bedwingt tot aan het strand is één woord AWESOME! Wauw! Focus, balans en gewoon go with the flow, fantastisch!

Naast de lessen Spaans en surfen, organiseert de school ook wekelijks een welkomstdiner op maandag, elke twee weken een thema-avond op woensdag en een surftrip op vrijdag. Je hoeft je dus geen moment te vervelen! Dat vervelen gebeurt in Montañita sowieso niet heel snel, er is altijd wel ergens iets te beleven ondanks dat Montañita eigenlijk maar een dorp is. Het centrum bestaat uit supermarktjes,  restaurants, barretjes en souvenirwinkels. Vanuit de Cabañas sta je binnen 5 minuten in het centrum of op het strand, ideaal dus! Of je nu boodschappen nodig hebt, uit wilt gaan eten, een drankje wilt doen, flink wilt stappen of wilt relaxen aan het strand, alles is op loopafstand!

Na mijn eerste twee weken in Montañita, ben ik er even tussenuit gepiept. Even weg van school en het heerlijke vrije leven, tijd om iets meer van dit prachtige deel van de wereld te zien, dus op naar de Galapagoseilanden! Deze minivakantie in mijn vakantie heb ik via de school geboekt. Lekker vijf dagen op cruise! Heerlijk ronddobberen op een van ‘s werelds mooiste plekken! En wat was het adembenemend mooi! Stranden zo wit en heerlijk aanvoelend onder je voeten, een oceaan die zo turquoise is dat je de kleur bijna niet met je ogen kunt bevatten en dan ook nog alle dieren die niets van elkaar aantrekken maar ook niet van jou als toerist zijnde. Een plek zo vredig en rustgevend, heel bijzonder om dit te mogen ervaren! Net zoals in Montañita, ook hier elke dag omgeven door water, dobberend op de catamaran, snorkelend of duikend. Elke dag weer versteld staan van al het prachtigs. Echt een unieke ervaring om te zwemmen, snorkelen of duiken tussen schildpadden, roggen, zeeleeuwen, dolfijnen en haaien.

Na deze vakantie ben ik weer teruggegaan naar Montañita voor mijn laatste drie dagen Spaans en surfles. Deze laatste dagen in Montañita heb ik vooral doorgebracht met de mensen die er voor mijn minivakantie naar de Galapagoseilanden ook al waren, lekker samen koken, drankjes doen en uiteten want  je weet nooit wanneer je elkaar weer ziet. Volop genieten van alles en iedereen en bij veel denken ‘dit is de laatste keer dat ik dit doe want straks word ik weer volop opgeslokt door het leven in Nederland’.

Na hier intens genoten te hebben, heb ik mijn laatste twee dagen doorgebracht in Guayaquil. Deze stad wordt vaak alleen maar gebruikt als overstap, zonde! Guayaquil is leuk! Je vindt er aardig wat historie en unieke plekjes. Een echte aanrader is dan ook Las Peñas, de 444 traptreden naar het hoogste punt van de stad. Eenmaal boven is het uitzicht adembenemend. Een mooie plek om even vier weken aan herinneringen de revue te laten passeren en te beseffen dat mijn last minute idee één van de beste ooit was…

mees

Mees wordt gezien als de Surf Travel Expert van SurfaWhile. Dat is niet voor niks. Zo heeft Mees meerdere zomers als ISA gecertificeerd surfcoach gewerkt, is hij jarenlang crew geweest op verschillende surfcamps en heeft hij de wereld over gereisd om de allerbeste golven te surfen. Met een bak aan ervaringen helpt Mees je graag verder met je zoektocht welke surfvakantie het beste bij jou past!