Book safe & secure No booking fee Free advice / 5 - reviews

Denk jij aan een gap year? Waarom een surf & taalreis de ultieme invulling van een tussenjaar is.

Array

Geen onderdeel van een categorie

Denk jij aan een gap year? Waarom een surf & taalreis de ultieme invulling van een tussenjaar is.


Ben jij je aan het oriënteren op een tussenjaar voordat je begint met een studie? Of ben jij juist klaar met een studie en wil je er een tijdje tussenuit om jouw tijd actief en leerzaam door te brengen? Dan is wellicht een surf & taalreis de perfecte oplossing voor jou! Een surf & taalreis brengt verschillende elementen van een gap year samen, zoals educatie, activiteit, cultuur en sociale vaardigheden.

In dit artikel leggen wij meer uit over wat een surf & taalreis inhoudt. Liever snel naar een overzicht van de bestemmingen? Check dan al onze surf & taalreizen.

Wat is een surf & taalreis?

Tijdens een surf & taalreis verblijf je voor een aantal weken of maanden op of nabij een surfspot. In de ochtend verbeter je een taal, bijvoorbeeld Spaans, Engels of Frans, in een internationale klas. In de middag volg je surfles. Populaire bestemmingen voor een surf & taalreis zijn San Sebastian of Tenerife in Spanje, Montañita in Ecuador, Puerto Escondido in Ecuador of Tamarindo in Costa Rica. In vrijwel alle gevallen vinden de taallessen plaats in relatief kleine groepen van rond de 8 – 10 studenten, welke zijn ingedeeld op niveau. Vanwege de kleine groepen kan de docent iedereen veel persoonlijke aandacht geven, waarmee zoveel mogelijk progressie kan worden geboekt.

Een leerzaam & actief gap year

Een surf & taalreis biedt de perfecte combinatie tussen educatie en avontuur. Afhankelijk van de reis die je boekt, zal je rond de 15 – 20 uur per week werken aan je taalvaardigheid, en ongeveer 5 – 10 uur per week aan je surfvaardigheden. Je zult dus echt op beide vlakken sterke vooruitgang boeken.

Behalve de taal die wordt gesproken op de bestemming, zal je ook veel leren over de cultuur en het dagelijkse leven op de bestemming. In de meeste gevallen worden de taallessen ook gegeven door lokale docenten die veel van de bestemming af weten.

Behalve de taal- en surfvaardigheden zal je enorm veel leren over de taal en over de surfsport, maar je zal ook veel leren van de cultuur, gastronomie en de mensen op de locatie. Omdat je over het algemeen wat langer doorbrengt op een locatie ten opzichte van een surfkamp van een week, zal je een bestemming dus écht leren kennen. Een surf & taalreis tijdens een gap year geeft echt een goed beeld van hoe het is om te wonen op een bestemming.

Sociaal & Veelzijdig

Een surf & taalreis is een zeer sociale en veelzijdige maniere om een gap year in te vullen. Je zult taalles volgen in relatief kleine groepen van over het algemeen max. 8 – 10 studenten per groep. Hierdoor is er veel persoonlijk aandacht, zowel tussen docent en student als onderling tussen de verschillende studenten. Wat een surf & taalreis extra bijzonder maakt, is dat de studenten van een taalschool over het algemeen uit vele verschillende landen komen. Je zult dus niet alleen heel veel leren over de nieuwe taal en de cultuur van het land van bestemming, maar je zult ook veel kennis delen over de verschillende landen en bijbehorende culturen van de verschillende studenten. Dit maakt een surf & taalreis een enorm leerzame vorm van een gap year.

Ook buiten het klaslokaal en het strand zal je je geen moment vervelen. Vanuit de verschillende taalscholen wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd. Afhankelijk van de geboekte bestemming kun je hierbij denken aan sportieve, culturele of gastronomische activiteiten.

Flexibel verblijf

Het is mogelijk om een surf & taalreis te boeken van 1 week of van 6 maanden. Zo is het mogelijk om een surf & taalreis als (zomer-)vakantie besteding te boeken, maar ook is het mogelijk om er een volledige gap year experience van te maken. Het is ook prima mogelijk om te variëren in de balans tussen taalles en surfen. Zo is het bijvoorbeeld prima mogelijk om 4 weken lang taalles en surfles te volgen, terwijl het ook mogelijk is om 4 weken taalles te volgen, en om alleen de eerste 2 weken surfles te boeken. Het is zelfs mogelijk om verschillende bestemmingen en verschillende talen te combineren.

Accommodatie

Met betrekking tot accommodatie zijn er vaak verschillende mogelijkheden. Dit is echter afhankelijk van de gekozen bestemming. Over het algemeen gelden de volgende mogelijkheden:

  • Gastgezin: een verblijf bij een gastgezin is de manier om de meeste vooruitgang te boeken met de taalvaardigheid. Je zult namelijk ook buiten de taallessen om in de taal van bestemming moeten communiceren. Een ander voordeel is dat het in de meeste gevallen mogelijk is om maaltijden te boeken bij een verblijf in een gastgezin. Zo hoef je zelf niet voor eten te zorgen, en dit is tevens een mooie manier om over de lokale cultuur en gastronomie te leren.
  • Studentenresidentie: in bepaalde gevallen biedt de taalschool de mogelijkheid om een studentenresidentie te boeken. Dit is een huis waar verschillende studenten van de taalschool verblijven tijdens de surf & taalreis. Dit is een hele gezellige vorm van accommodatie omdat er enorm veel samenhang is tussen de bewoners van de residentie. In de meeste gevallen zorgen de bewoners of een deel van de bewoners samen voor eten.
  • Gedeeld appartement: in bepaalde bestemmingen is het mogelijk om een kamer in een appartement te boeken. De andere kamers in het appartement worden dan geboekt door andere studenten van de taalschool. Ook dit is een hele gezellige en sociale vorm van wonen, waarbij studenten vaak samen eten bereiden of samen uit eten gaan.

De populaire bestemmingen voor een surf & taal gap year

Heb jij interesse in een surf & taalreis tijdens jouw tussenjaar? Check dan de volgende mogelijke bestemmingen:

Spaans leren en Surfen in San Sebastian, Spanje

Hoe klinkt het om Spaans te leren in combinatie met surfen in deze mega populaire badplaats? Je volgt Spaanse les bij de gerenommeerde taalschool Lacunza Spanish School, en de surflessen worden gefaciliteerd door Pukas Surf, een van de beste surfscholen van Spanje. En ook buiten de lessen om hoef je je geen moment te vervelen in deze bruisende studentenstad. Lees meer.

Engels leren en surfen in Kaapstad, Zuid-Afrika

Ben jij op zoek naar een bijzondere bestemming voor een surf & taalreis? Dan is Kaapstad wellicht een uitstekende optie voor jou. Je zult jouw Engels verbeteren bij een gerenommeerde taalschool in de wijk Newlands, en de surflessen worden gegeven in Muizenberg, een van de beste surfspots van Afrika voor beginnende surfers. Ook buiten de lessen om hebben Kaapstad en haar omgeving enorm veel te bieden aan een breed publiek. Lees meer.

Spaans leren en surfen in Montañita, Ecuador

Als jij op zoek bent naar een bijzondere ervaring in Zuid-Amerika? Dan is een verblijf in Montañita, een van de populairste surfbestemmingen van Zuid-Amerika, een uitstekende keuze voor jou! Dit geweldige stadje staat bekend om haar fantastische golven en geweldige uitgaansleven. Tevens is Montañita een fantastische uitvalsbasis om het zeer veelzijdige land Ecuador te ontdekken. Leer meer.

Tot slot

Denk jij aan een actieve en leerzame invulling van een gap year? Wellicht is een surf & taalreis de ideale invulling voor jou! Een surf & taalreis biedt de ideale combinatie van educatie en activiteit, waarbij je jezelf op heel veel vlakken zult ontwikkelingen. Niet alleen zal je een nieuwe taal eigen maken, en stappen maken op het surfboard, maar je zult ook veel leren over de cultuur op de bestemming en van de verschillende culturen van jouw klasgenoten.

Heb jij interesse in een surf & taalreis? Zie dan ons overzicht voor de mogelijkheden.

Hans van Mourik

Mijn naam is Hans en mijn passies voor reizen, outdoors en ondernemen hebben geleid tot de oprichting van SurfaWhile. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de reisbranche heb ik een zeer brede kennis over de surfreis-wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *