Book safe & secure No booking fee Free advice / 5 - reviews

6 surfdocumentaires die je gezien moet hebben

Array

Geen onderdeel van een categorie

6 surfdocumentaires die je gezien moet hebben


Het is een rare tijd. Veel mensen werken vanuit huis en spenderen daarnaast hun vrije tijd binnen. Het liefste zou je op een strand willen zijn met je surfboard om te surfen. Om je dat gevoel toch een beetje te geven, heb ik een overzicht gemaakt van 6 surfdocumentaires die je gezien moet hebben. Zo kun je alsnog een beetje genieten van ‘the surf life’.

1. Andy Irons: Kissed by God

Andry Irons, geboren op 24 juli in 1978, was een Amerikaanse professionele surfer. In zijn carrière heeft hij veel titels gewonnen. Zo won Andy maar liefst drie wereldtitels, drie Quiksilver Pro France-titels, twee Rip Curl Pro Search-titels en 20 elite-touroverwinningen inclusief vier keer de Vans Triple Crown of Surfing. Daarnaast heeft hij ook nog de Billabong Pro Teahupoo gewonnen. Een echte ‘surf legend’. In de film Andry Irons: Kissed by God wordt zijn levensverhaal verteld met aandacht aan zowel zijn pieken als dalen.

2. Bustin’ Down The Door

Een groep jonge surfers uit Zuid-Afrika en Australië hebben tijdens de winter van 1975 de surfwereld in Hawaii op zijn kop gezet. De groep offerde alles op om van surfen een cultuur en industrie te creëren. In de documentaire Bustin’ Down the Door wordt de opkomst van het professioneel surfen in de jaren zeventig beschreven en het verhaal van deze groep jonge surfers verteld.

3. Distance Between Dreams

In Distance Between Dreams wordt de surfer Ian Walsh gevolgd. In de film wordt getoond hoe de surfer zich voorbereidt op de gevaren van het surfen van een big wave. In dit geval zijn dat de enorme golven van El Niño. Gezien de film is geregisseerd door Rob Bruce en in samenwerking is geproduceerd met Freeride Entertainment zijn ook andere surfers in de film te zien en wordt ook hun verhaal verteld.

4. Momentum Generation

De surffilm van Taylor Steele, Momentum uit 1992, bracht de surfers Kelly Slater, Kalani Robb, Shane Dorian en Rob Machado samen. Op Oahu brachten zij in het huis van Benji Weatherly hun winters door om Pipeline en andere beruchte golven langs de North Shore te surfen. Na zesentwintig jaar worden de surfers weer bij elkaar gebracht om het verhaal van de legendarische winter op Hawaï, die de toekomst van surfen voor altijd zou veranderen, te vertellen.

5. Riding Giants

Riding Giants is een surfdocumentaire die is geregisseerd door Stacy Peralta in 2004. Stacey is een beroemde skater en surfer. In de film wordt de oorsprong van surfen verteld. Ook wordt de kunst en de gevaren van het surfen op grote golven besproken.

6. Under The Arctic Sky

Bij surfen denk je al snel aan zandstranden, zon en lekker weer. Maar surfen kan ook op andere plekken met extreme surfcondities, bijvoorbeeld Ijsland. In de surfdocumentaire Under an Arctic Sky wordt het verhaal van zes dappere surfers verteld die naar de Noordkust van Ijsland land gaan om te surfen in ongekende omstandigheden. Benieuwd hoe het is om te surfen in totaal andere surfcondities dan je in eerste instantie zou verwachten? Dan is deze film een must see!

Hans van Mourik

Mijn naam is Hans en mijn passies voor reizen, outdoors en ondernemen hebben geleid tot de oprichting van SurfaWhile. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de reisbranche heb ik een zeer brede kennis over de surfreis-wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen onderdeel van een categorie
Geweldig surfen in Loredo & Somo, Spanje
Geen onderdeel van een categorie
Het samenspel van surfen en skateboarden
Geen onderdeel van een categorie
De Beste Surfkampen van Spanje in 2024